Składniki:
- 700 ml mleka owsianego
- 2 łyżki Kakao Ceremonialnego z grzybami
- 1 łyżka kakao
- 1 laska wanilii
- 2 łyżki syropu z agawy
- 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
- szczypta gałki muszkatołowej
200 ml mleka odlewamy do szklanki i odstawiam na bok. Pozostałą część przelewamy do rondla i wsypujemy kakao wraz z Shroom Chocolate. Dodajemy ziarna i całą laskę wanilii. Ścieramy na tarce odrobinę gałki muszkatołowej, dodajemy syropu z agawy. Wszystko chwilę podgrzewamy, ale nie gotujemy! Do szklanki z odlanym mlekiem dodajemy mąkę ziemniaczaną i energicznie mieszamy, aby zapobiec powstawaniu grudek. Z rondla wyciągamy laskę wanilii i wlewamy zawartość szklanki. Nieustannie mieszamy i czekamy, aż budyń czekoladowy zgęstnieje. Przelewamy do szklanek i podajemy!
produkty użyte w przepisie na Budyń czekoladowy z wanilią:
- COSMIC PANTRY Kakao z grzybamiOriginal price was: 20 €.10 €Current price is: 10 €.
Najniższa cena od 30 dni: 10 €
Photo by Cosmic Pantry