Jaglany pudding czekoladowy

JAGLANY PUDDING CZEKOLADOWY

Smaczna, dużo bardziej pożywna i – przede wszystkim – zdrowsza alternatywa dla tradycyjnego budyniu.

Pudding jaglany powstaje z dokładnie zmiksowanej ugotowanej kaszy jaglanej z dodatkiem mleka roślinnego oraz innych składników, np. banana lub masła orzechowego.

Poniżej prezentujemy przepis na urozmaiconą formę spożycia Eliksiru z adaptogenami – ZOJO The Sexy Formula

SKŁADNIKI (2 PORCJE)
  • 1/3 szklanki surowej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 2 łyżki syropu klonowego/1 łyżka cukru kokosowego
  • 1 banan
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 porcje ZOJO The Sexy Formula
PRZYGOTOWANIE
  • Kaszę jaglaną przed gotowaniem dokładnie płuczemy w ciepłej wodzie. Do tak przygotowanej kaszy wlewamy 1/2 szklanki mleka kokosowego i 1/4 szklanki wody i gotujemy pod przykryciem do całkowitego wchłonięcia płynu i miękkości kaszy (przez ok. 15 minut)
  • Miękką kaszę wkładamy do naczynia blendera, dodajemy resztę mleka kokosowego (1/2 szklanki), syrop lub cukier, obranego banana, sok z cytryny i Eliksir ZOJO The Sexy Formula. Miksujemy na idealnie gładką masę (ok. 1-2 minuty miksowania). Aby uzyskać aksamitną konsystencję trzeba długo i cierpliwie blendować.

Podajemy z kruszonymi orzechami, wiórkami kokosowymi lub owocami.

Smacznego!

Main photo by Brooke Lark on Unsplash
Photo by Zojo Elixirs

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.