Jaglany pudding czekoladowy

JAGLANY PUDDING CZEKOLADOWY

Smaczna, dużo bardziej pożywna i – przede wszystkim – zdrowsza alternatywa dla tradycyjnego budyniu.

Pudding jaglany powstaje z dokładnie zmiksowanej ugotowanej kaszy jaglanej z dodatkiem mleka roślinnego oraz innych składników, np. banana lub masła orzechowego.

Poniżej prezentujemy przepis na urozmaiconą formę spożycia Eliksiru z adaptogenami – ZOJO The Sexy Formula

SKŁADNIKI (2 PORCJE)
  • 1/3 szklanki surowej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 2 łyżki syropu klonowego/1 łyżka cukru kokosowego
  • 1 banan
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 porcje ZOJO The Sexy Formula
PRZYGOTOWANIE
  • Kaszę jaglaną przed gotowaniem dokładnie płuczemy w ciepłej wodzie. Do tak przygotowanej kaszy wlewamy 1/2 szklanki mleka kokosowego i 1/4 szklanki wody i gotujemy pod przykryciem do całkowitego wchłonięcia płynu i miękkości kaszy (przez ok. 15 minut)
  • Miękką kaszę wkładamy do naczynia blendera, dodajemy resztę mleka kokosowego (1/2 szklanki), syrop lub cukier, obranego banana, sok z cytryny i Eliksir ZOJO The Sexy Formula. Miksujemy na idealnie gładką masę (ok. 1-2 minuty miksowania). Aby uzyskać aksamitną konsystencję trzeba długo i cierpliwie blendować.

Podajemy z kruszonymi orzechami, wiórkami kokosowymi lub owocami.

Smacznego!

Main photo by Brooke Lark on Unsplash
Photo by Zojo Elixirs

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.