• Brak produktów w koszyku.
Do góry
AGENT NATEUR HOLI STICK NO.3 Analiza składu SoBio Beauty Boutique

AGENT NATEUR Holi Stick No.3 Dezodorant naturalny to wielokrotnie nagradzany naturalny dezodorant w sztyfcie, który został wykonany ręcznie z oogromną miłością. Stworzony z nietoksycznych i wolnych od okrucieństwa składników, zapewni Ci świeżość i ładny zapach do późnych godzin wieczornych.

CENA:

89.00 PLN

SKŁAD:

organic cocos nucifera (coconut) oil, cera alba (beeswax), sodium bicarbonate (baking soda), persea gratissima (avocado) fruit butter, helianthus annuus (sunflower) seed butter, ricinus communis (castor) seed oil, organic honey, organic lavandin oil, organic eucalyptus globulus oil.

AGENT NATEUR Holi Stick No.3 Dezodorant naturalny 3

AGENT NATEUR HOLI STICK NO.3 ANALIZA SKŁADU

Organic cocos nucifera (coconut) oil / Olej kokosowy

Substancja roślinna. Pełni rolę rozpuszczalnika dla innych substancji hydrofobowych (nierozpuszczalnych w wodzie) zawartych w kosmetykach. Może pełnić funkcje zapachowe. Stosowany w różnego rodzaju kosmetykach do twarzy, ciała i włosów, głównie przeznaczonych do skóry suchej i bardzo suchej, przynosi natychmiastową ulgę ściągniętej i wysuszonej, a także łuszczącej się skórze, oraz jako czynnik zmiękczający. Olej kokosowy może być bezpiecznie stosowany jako składnik produktów kosmetycznych bez ograniczeń. Olej kokosowy można bezpiecznie stosować jako składnik kosmetyczny. Połknięcie oleju kokosowego nie jest toksyczne. Nie powoduje podrażnienia skóry, ani oczu, nie wykazuje również działania uczulającego.

Cera alba (beeswax) / Wosk pszczeli

Substancja pochodzenia zwierzęcego. Ma właściwości odżywcze i przyspiesza regenerację skóry. Stosowany głównie jako naturalny emulgator do tworzenia emulsji typu O/W, zapobiega rozwarstwianiu faz, podnosi lepkość. Wykorzystywany we wszelkiego rodzaju kosmetykach, zwłaszcza sztyftach do ust, kredkach do makijażu, mascarach, kremach i emulsjach do suchej skóry. Składnik ten nie wywołuje toksyczności ostrej w badaniach i nie jest mutagenny.

Sodium bicarbonate (baking soda) / Wodorowęglan sodu ( soda oczyszczona)

Substancja pochodzenia naturalnego. Ma właściwości pochłaniające wilgoć, oczyszcza skórę z brudu, nadmiaru sebum i zaskórników, matuje, zwęża pory, delikatnie usuwa martwy naskórek, rozjaśnia. Pochłania także nieprzyjemne zapachy, spotykany w kosmetykach dezodoryzujących.

AGENT NATEUR Holi Stick No.3 Dezodorant naturalny 6

Persea gratissima (avocado) fruit butter / Masło awokado

Substancja roślinna. Gęsty olej, pochodzący z owoców awokado. Stanowi niezwykle bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A, B, D, E oraz potasu. Masło awokado jest idealne do pielęgnacji przesuszonej skóry, a także jako niezastąpiony składnik wielu odżywiających kosmetyków naturalnych. Silnie odżywia i głęboko nawilża skórę, działa na skórę ujędrniająco i uelastyczniająco, nie posiada związków podrażniających i uczulających, doskonale natłuszcza naskórek i wzmacnia jego barierę lipidową.

Helianthus annuus (sunflower) seed butter / Masło z nasion słonecznika

Substancja roślinna. Emolient tłusty, stosowany w preparatach do pielęgnacji skóry, tworzy na powierzchni naskórka warstwę okluzyjną, która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni skóry (jest to pośrednie działanie nawilżające). Ponadto tworzy wyczuwalny film, który wygładza powierzchnię naskórka. Wykazuje działanie regenerujące i zmiękczające naskórek. Jest bezpieczny do stosowania w produktach kosmetycznych. 

Ricinus communis (castor) seed oil / Olej rycynowy

Substancja roślinna. Emolient tłusty o dużej zawartości kwasu rycynolowego. Tworzy na skórze film, który ogranicza nadmierne odparowywanie wody z naskórka (działa pośrednio nawilżająco). Jest kompatybilny z lipidami naskórka, dzięki czemu działa dogłębnie. Stosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów ma działanie natłuszczające, wygładzające, zmiękczające i nadające duży połysk. Wspomaga równomierne rozproszenie pigmentów w kosmetykach, a także poprawia ich przyczepność do skóry. Może służyć również jako rozpuszczalnik dla innych składników.

Organic honey / Miód organiczny

Substancja pochodzenia zwierzęcego. Znajduje zastosowanie w preparatach nawilżających, łagodzących i przeciwzmarszczkowych. Zawiera wiele cennych składników aktywnych mających korzystny wpływ na kondycję skóry i włosów. Oczyszcza pory, odżywia skórę i działa antybakteryjnie. Zawiera wiele cennych składników aktywnych takich jak enzymy i oligosacharydy pełniące rolę prebiotyków, czyli naturalnych substancji stymulujących rozwój korzystnej dla człowieka flory bakteryjnej i równocześnie hamującej namnażanie się flory patogennej (chorobotwórczej), dzięki którym dogłębnie pielęgnuje cerę, zapewnia naturalną barierę ochronną m.in. przed detergentami, alergenami czy czynnikami środowiskowymi oraz pomaga utrzymać prawidłowy poziom nawilżenia.

Organic lavandin oil / Olejek lawendowy

Substancja roślinna. Często stosowana w produktach do aromaterapii i przemyśle perfumeryjnym, ma kojący, relaksujący aromat. Działa rozkurczająco i antyseptycznie. Wykorzystywany także w produkcji toników do twarzy, szamponów przeciwłupieżowych i do włosów tłustych, nadaje połysk włosom, kremach, dezodorantach. Przyspiesza regenerację naskórka, łagodzi, ale przede wszystkim nadaje naturalny zapach, który działa uspokajająco i nasennie, m.in. z tego powodu jest wykorzystywany w kosmetykach dla niemowląt. 

Organic eucalyptus globulus oil / Olejek eukaliptusowy

Substancja roślinna. Działa antybakteryjnie, przeciwzapalnie i przeciwgrzybiczo.   Dodatkową zaletą tego olejku jest jego charakterystyczny, bardzo odświeżający zapach. Często używany jest jako składnik past do zębów, znajdziesz go także w preparatach przeznaczonych do pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej.


Składnik oznaczony na zielono  – BEZPIECZNY

Składnik oznaczony na pomarańczowo  – NIEOBOJĘTNY – STOSOWAĆ Z ROZWAGĄ

Składnik oznaczony na czerwono :\ – SZKODLIWY – UNIKAĆ JAK OGNIA!